DATÜB Gürcistan Temsilciliği, TİKA ile Birlikte El Traktörü Dağıtımı Gerçekleştirdi

DATÜB Gürcistan Temsilciliği 2020 yılı içerisinde TİKA’ya başvuruda bulunarak Gürcistan’ın Kutaisi bölgesinde yaşamlarını sürdüren 40 Ahıskalı Türk aileye sera kurulması talebinde bulundu. Mühendisler tarafından bölge inceleme sonrasında, bölgenin çok rüzgarlı olduğu, sera yapımı için uygun olmadığı ve yapıldığı takdirde ise istenilen şekilde faydalanmanın mümkün olmayacağı tespit edildi. Tavsiyeleri dikkate alan DATÜB Gürcistan Temsilciliği yetkilileri, sera projesinin el traktörü projesine çevrilmesi ricasında bulunarak yeniden talep yazısını hazırlayarak bu yıl yeniden TİKA Tiflis Koordinatörlüğü’ne sundu.

1 Mayıs 2021 tarihinde Koronavirüs (Covid-19) salgını ve bütün kısıtlamalara rağmen Kutaisi iline bağlı Samtrediya ilçesinin, Kopitnari kasabasının İaneti köyünde yaşayan Ahıskalı Türklere DATÜB Gürcistan Temsilciliği Başkanı ve DATÜB Genel Başkan Yardımcısı İsmail Akhmedov ve TİKA Tiflis Koordinatörü Sn. Necla Demirdağ ile birlikte her aileye bir adet, toplamda 40 aileye el traktörü dağıtımı gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili düşüncelerini paylaşan İsmail Akhmedov, "DATÜB Gürcistan Temsilciliği olarak biz soydaşlarımız için tüm dünyada sürdürdüğümüz yardım ve destek amaçlı projelerimizi Gürcistan’da da sürdürmeye devam ediyoruz. DATÜB olarak Ahıskalı Türk kardeşlerimize elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Bu projede DATÜB Gürcistan Temsilciliği olarak TİKA ile birlikte son 5 yıl içerisinde destek amaçlı yaptığımız yedinci projedir. Köy yerleşim yerlerinde tarımla uğraşan soydaşlarımız için bu el traktörlerinin çok faydalı olacağından eminiz. Ayrıca önümüzde de yine üç güzel projemiz daha var." ifadelerini kullandı.

DATÜB Gürcistan Temsilciliği Başkanı İsmail Akhmedov, Gürcistan’ın Tiflis, Ahıska, Gori, Samtredia ve Ozurgeti bölgelerinde yaşayan Ahıskalı Türklere yardım ve desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Cumhurbaşkanı’na, TİKA Başkanlığına, T.C. Tiflis Büyükelçisine, TİKA Tiflis Koordinatörüne, DATÜB Genel Başkanına ve emeği geçen herkese şahsı ve milletimiz adına teşekkür ederek, minnettarlığını sundu.