DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin KASSANOV, Başbakan Sayın Binali YILDIRIM ile Erzincan Üzümlü'de görüştü.

06.11.2016 tarihinde Başbakan Sayın Binali Yıldırım Erzincan'da Ahıska Türklerinin de yerleştirildiği Üzümlü ilçesinde düzenlenen Doğalgaz Dağıtım Törenine katıldı.

Başbakan Törenden sonra: Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Sayın Ziyatdin KASSANOV ve DATÜB Genel Sekreteri Fuat UÇAR’la bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Sayın Başbakanımız Ahıska Türkleri kardeşlerimizin durumlarının nasıl olduğunu sorarak, selamlarını iletilmesini istemiştir.
DATÜB Genel Başkanı Ve Genel Sekreteri Başbakanımıza Ahıska Türklerinin sorunları ve istekleri hakkında bilgi vererek konuyla ilgili dosyayı Sayın Başbakanımıza teslim edildi.

Başbakanımıza sunulan dosyada acil taleplerimiz içerisinde,

a) 2009 yılından beri Türkiye’de ikamet eden vatandaşlık alamayan 20 bin üzerinde Ahıskalı halkımıza vatandaşlık verilmesi konusunda talimatlarınızı beklemekteyiz.

b) Türkiye’ye gerek iskanlı, gerekse serbest göçle gelen halkımızın çalışabilmeleri için diploma denklikleri büyük sorun oluşturmaktadır. Denklik konusunda YÖK tarafından yabancılara uygulanan prosedürden ayrı tutularak denkliklerin verilmesi.

c) Amerika’da Ahıska Türklerinin yaşadığı 10 bölgede Kültür Merkezleri ve cami bulunmamaktadır. Halkımızın Amerika'daki faaliyet gösteren şer odaklarına karşı (fetö terör örgütü) mücadele edebilmek için teşkilatlanmanın ve birlikte hareket edebilmenin en büyük ayağı bölgelerde ki kültür merkezleri ve cami eksikliğidir. Bu bölgelerde cami ve kültür merkezleri alımı için yardım talep edilmiştir.

d) 677 ailenin bitiminden sonra değişik ülkelerdeki sıkıntı içinde yaşayan halkımızın Türkiye’ye göçün devam ettirilmesi.

Ahıska Türklerinin sorun ve istekleri hakkında Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM DATÜB Genel Başkanını yukarıda belirtilen konuları detaylı görüşmek için Ankara’ya davet etmiştir.